2 GB xD-kort fra Olympus

Alternativ tekst mangler

Utfordringen med små minnekort har hele tiden vært kapasiteten. Men nå ser det ut som det skjer viktige ting. Det vanlige SD-kortet har kommet i 4 GB kapasitet, og nå lanserer altså Olympus det enda mindre xD-kortet i 2 GB kapasitet. Det gjør at du kan få plass til et stort antall bilder, og ganske mye film på ett kort. Et åtte megapikslers kamera vil kunne ta ca 1000 bilder i høyeste kvalitet på et slikt kort.

Når du kjøper kortet, og du har et Olympus-kamera, får du med en kode du kan bruke til å åpne nye funksjoner i Olympus Master. Det dreier seg om spesialeffekter som 3D, oljemaling, akvarell og tegneserie. Du får til og med et par 3D-briller med, for å kunne utnytte den første av disse funksjonene.

Det nye kortet vil ikke være kompatibelt med alle kameraer som bruker xD-kort, men informasjon vi har innhentet tyder på at dersom du har et kamera som støtter kort på 1 GB, vil de også støtte det nye kortet. Når det blir tilgjengelig vil vi, i denne artikkelen, legge lenke til en komptaibilitetsliste.

Kortet vil bli tilgjengelig i månedsskiftet august/september. Prisen er ennå ikke fastsatt, men kortet vil trolig få en gatepris på ca. kr. 800,-

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen