2 GB minnemoduler fra Crucial

Én av fordelene med 64-bits prosessorer er tilgangen til enorme mengder minne: Der 32-bits systemet møter taket hva minne angår på 4 gigabyte, kan man i teorien fortsette å legge til minne i et 64-bits system helt til man når 18 petabyte, eller 18 000 terabyte (2^64).

Dette vet minneprodusentene å sette pris på og racet er nå i gang for å lage den største og rimeligste minnemodulen, slik at det blir praktisk mulig å dra fordel av minnetaket til AMD64-prosessorene.

Crucials nye PC400-modul, med modellnummer CT25672Y40B, veier inn på to gigabyte per modul, og gjør det mulig å stappe åtte gigabyte inn et system med fire minneplasser. Minnet er i tillegg registrert - et av kravene til både Opteron og Athlon 64 FX.

Modulen er spesifisert til PC3200/DDR400-hastighet, med CL3 og ECC-feilkorrigering, og aksesstiden for minnebrikkene er på 5 nanosekunder.

Den nye 2 GB-modulen ser ikke ut til å ha nådd Norge enda, men de kan fåes for omtrent syv tusen kroner per stykk på Crucials hjemmesider. Dermed er bare å fylle opp hovedkortet og vente på neste runde: 4 GB DDR2-moduler!

(Kilde: Crucial)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen