2 GB med panser

På CeBIT kunne SanDisk stolt presentere det nyeste medlemmet i Cruzer Titanium-serien, som er en prisbelønt rekke med minnebrikker. Noe av det som kjennetegner brikkene er at de ser bra ut, veier lite og er veldig solide. Nykommeren, som vil ha en kapasitet på hele 2 GB, parkerer imidlertid resten av familien når det kommer til holdbarhet.

Cruzer Titanium vil bli produsert ved å bruke en avansert titanlegering fra Liquidmetal Technologies. Legeringen brukes forøvrig i rom- og luftfart, blant annet i jetmotorer. Grunnen til dette er enkelt og greit at stoffet veier lite, samtidig som det kan motstå både trykk og høye temperaturer.

Den unike legeringen er faktisk over to og en halv ganger så sterkt som vanlig titan. Disse egenskapene gjør materialet ideelt for Cruzer Titanium, som er en minnebrikke man kan ta med seg omtrent hvor som helst - uten å bekymre seg for å miste det man har lagret.

Minnebrikken leveres med fullversjonen av Cruzerlock 2, som brukes for å kryptere datafiler; CruzerSync, som brukes for å synkronisere mot Outlook, og Cruzer PocketCache, som gir deg muligheten til å ta backup uten at dette tar noe særlig plass på minnet.

Minnebrikken har i likhet med forgjengerene støtte for USB 2.0, noe som gir en teoretisk overføringshastighet på opp mot 480 Mb/s. Dette er den samme standarden som blant annet brukes av de fleste eksterne harddisker på markedet i dag.

Den solide lagringsenheten skal etter planen være tilgjengelig på markedet allerede om en måned. Man må imidlertid betale for kvaliteten - enheten vil nemlig koste rundt 1600 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen