2 av 3 kan gå i fella

Tross alle advarsler i media er det kun en tredjedel av norske mobilabonnenter som faktisk sjekker hvor mye det koster å bruke mobilen i utlandet i forkant av ferieturen. Det viser en fersk undersøkelse Norstat har foretatt for mobiloperatøren Xito.

Undersøkelsen viser også at 40 prosent av de under 30 bruker Facebook på mobilen, mens prosentandelen synker til 36 prosent for de mellom 30-40 år. Nettopp datatrafikk forbundet med blant annet Facebook kan gi deg sjokkregning når du kommer hjem.

LES OGSÅ: Ikke gå i smartmobilfella

- Bruk av mobilen til Facebook og annen datatrafikk gjør at mange bør være forsiktige i år. Selvsagt bør man sjekke hva det koster å bruke mobilen i utlandet, men det er også lov å være smart, sier daglig leder Ove Vik i Xito.

Han anbefaler å bruke trådløse soner (Wi-Fi) i utlandet og heller sjekke Facebook og annet når du er tilkoblet et trådløst nettverk. Vik anbefaler også at du skrur av automatisk oppdatering av Facebook, samt deaktiverer nedlastning av e-post.

Slik skrur du av datatrafikkbruk på din mobil (Step-by-Step guide)

Norstats undersøkelse viser heldigvis at 36 prosent av befolkningen har fått med seg de mangfoldige advarslene og altså sjekker prisinfo før avreise. Menn er flinkest til dette (40 prosent), mens kun 32 prosent av norske kvinner gjør det samme.

Unge brukere er dessuten flinkere enn eldre brukere til å sjekke priser for bruk av mobil i utlandet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen