2.5 GHz prosessorer innen to år

Qualcomms fremtidsplaner for deres prosessorer til mobiltelefoner er lekket, og vi har heftige saker i vente.

Det er nå blitt lekket bilder fra en av Qualcomms presentasjoner som viser hva vi kan forvente oss på prosessorfronten de neste to årene. Selskapet står i år blant annet bak Snapdragon-prosessorene til toppmodellene HTC Sensation og Sony Ericsson Xperia Arc.

Allerede senere i år kan vi vente oss å se Qualcomms nye prosessorer som har fått tilnavnet Krait. Disse skal være tokjerneprosessorer med en klokkehastighet på mellom 1,5 og 1,7 GHz noe som er betydelig mer enn dagens kraftigste prosessorer som ligger på 1,2 GHz.

Tunge spill og 3D

Videre kan vi se at i 2012 vil dette brikkesette være normalen for telefoner i den kraftigste klassen, før Qualcomm slår legger lista enda høyere i starten av 2013. Da skal vi få se firekjernersprosessorer til mobiltelefoner med en hastighet på mellom 2 og 2,5 GHz.

Dette er enorme hastigheter, og vil blant annet gjøre at mobiltelefonene vil kunne kjøre svært tunge programmer og spill. Vi kan også se at disse prosessorene skal være bygget for svært høyoppløselig video og ikke minst 3D-visning. Dette er en god pekepinn på hva vi kan vente oss de neste årene, og vi kan vel ikke si annet enn at vi gleder oss.

(Kilde: mobiletechworld.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen