Test

26 smarttelefoner

En smartmobil kan kort beskrives som en mobiltelefon med et operativsystem du kan installere og kjøre programmer på. Den kan koble seg til internett via mobilforbindelsen, og gir tilgang til e-post, nettsurfing og trådløs overføring av data.

Denne våren er det kommet en ny generasjon mobiltelefoner på markedet. Med større skjermer og raskere prosessorer har de ytelser vi tidligere bare så på kostbare datamaskiner.

Å kjøpe den aller mest spektakulære mobiltelefonen gir i beste fall en kortvarig lykke. Nye mobiltelefoner med forbedrede egenskaper kommer stadig til. Blant annet har LG annonsert at de om kort tid vil komme med en ny toppmodell, LG Optimus 3D, som har doble minnekanaler og stereoskopisk kamera så du kan filme og vise 3D på mobiltelefonen uten bruk av spesialbriller. Denne modellen vil angivelig være raskere enn noe av det du finner på markedet i dag.

www.amobil.no kan du lese mer om alle modellene vi har testet, og finne den som svarer til dine behov.

Vi tester fortløpende alle smartmobiler som kommer på det norske markedet, og med utgangspunkt i disse testene har vi rangert modellene som er aktuelle akkurat nå.

Ingen av smartmobilene har fått terningkast én, mens to modeller har fått terningkast to. Terningen trilles selvsagt ikke vilkårlig som i vanlig terningspill, men angir hvor god modellen er fra en skala fra en til seks.

Disse modellene har fått terningkast 2:

Samsung Omnia Pro 4

Minifakta

Pris: Ca 2400 kroner
Operativsystem: Windows Mobile 6.5.3
Skjerm: TFT, 2,62 tommer, 320 x 320 piksler
Mål/vekt: 118 x 60 x 119 millimeter / 121 gram
Kamera: 3,2 megpiksler uten fotolys


Konklusjon:

Operativsystemet på denne er for spesielt interesserte. Microsoft har sluttet å utvikle det. Menyene er kronglete, skjermen er liten og tastaturet vanskelig å bruke. Kameraet er dårlig. Testens svakeste mobiltelefon.

Samsung Galaxy 551

Minifakta

Pris: Ca 2000 kroner
Operativsystem:Android 2.2
Skjerm:3,2 tommer TFT / 240 x 400 piksler
Mål/vekt:111 x 55 x 15,3 millimeter / 156 gram
Kamera: 3,2 megpiksler


Konklusjon:

Dette er en mobiltelefon med både tastatur og trykkfølsom skjerm. Men skjermen reagerer tregt, og tastaturet har ikke en fullgod løsning for norske tegn. Kameraet er svakt.

 

Les også:

Disse fikk terningkast 3
Disse fikk terningkast 4
Disse fikk terningkast 5
Disse fikk terningkast 6

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen