Har du plass til denne, er det meget mulig du også har råd. Den 262 tommer store TV-en til C Seed vil koste nærmere fem millioner kroner inkludert montering.
Har du plass til denne, er det meget mulig du også har råd. Den 262 tommer store TV-en til C Seed vil koste nærmere fem millioner kroner inkludert montering. (Bilde: C Seed)

Verdens største TV: 262 tommer

Har du råd til denne, er det godt mulig du også har plass.

Trodde du 65-tommeren i stua var massiv? Ta i så fall en titt på denne: C Seed 262. 

Den er altså 262 tommer stor, og ifølge selskapet bak verdens største 4K-TV. Om du ikke har helt kontroll på dine tommer og fot, tilsvarer det altså 6,65 meter - diagonalt.

Langsiden av TV-en måler 6,144 meter, kortsiden 2,574 meter, noe som gir et totalt skjermareal på nesten 16 kvadratmeter. 

Høyden kan altså bety at den blir ytterst vanskelig å få inn om du ikke har ekstremt høye dører hjemme. TV-en er likevel ikke mer enn 11 centimeter tykk.

En liten sammenlikning. TV-en til høyre er en typisk folke-TV på 55 tommer. Det totale skjermarealet tilsvarer 19 stykk 55-tommere.
En liten sammenlikning. TV-en til høyre er en typisk folke-TV på 55 tommer. Det totale skjermarealet tilsvarer 19 stykk 55-tommere. Foto: Niklas Plikk, Tek.no

800 kilo TV 

Bare det å få den inn i stua kan dessuten bli et visst problem - C Seed 262 veier snaue 800 kilo. TV-en kommer med et innebygget motorisert tøytrekk som kan fjernes med et trykk på fjernkontrollen. Den har innebygget mediaserver, selvfølgelig med 4K-støtte, og har seks innebygde høyttalere som skal kunne levere 7.1- eller 9.1-lyd. 

I tilfelle du lurte på hvor mange Grandiosa-esker du hadde fått plass med på skjermen...
I tilfelle du lurte på hvor mange Grandiosa-esker du hadde fått plass med på skjermen... Foto: Niklas Plikk, Tek.no

TV-en kommer i det litt uortodokse Cinemascope-formatet (2,39:1), med en oppløsning på 4096 x 1716 piksler. Fordelt utover 262 tommer gir det en pikselavstand på 1,5 millimeter, så du bør ha en viss sitteavstand for å få full glede av dette. 

C Seed går tilsynelatende også ut fra at dette ikke er TV-en for hvermannsen. «Velg innhold fra den integrerte 4K-mediaserveren og nyt en seeropplevelse som frem til nå rett og slett var utilgjengelig utenfor den private kinoen i et fjernt hjørne av herregården din», heter det på nettsidene deres. 

Når den ikke er i bruk, kan TV-en dekkes av et motorisert tøytrekk. Det er litt usikkert om trekket kan fås akkurat i denne kunstutførelsen.
Når den ikke er i bruk, kan TV-en dekkes av et motorisert tøytrekk. Det er litt usikkert om trekket kan fås akkurat i denne kunstutførelsen. Foto: C Seed

Krever eget kraftverk 

TV-en har ellers en maks lysstyrke på 800 nits, et totalt antall LED-dioder på over syv millioner og en innsynsvinkel på 160 grader både horisontalt og vertikalt.  

Sannsynligvis kan også TV-en varme opp store deler av herregården om vinteren, ettersom den har et maksimalt strømforbruk på 11,4 kW. I mer typisk bruk ligger strømforbruket imidlertid på litt mer sobre 2,85 kW. 

Ifølge pressemeldingen til C Seed blir TV-en tilgjengelig umiddelbart, og ifølge The Verge vil den koste 539 000 dollar, altså drøye 4,5 millioner norske kroner. Montering, med «prosjektlederpakken» inkludert, koster ytterligere 38 500 dollar - 325 000 kroner.

Bare for prisen av monteringen kunne du i skrivende stund kjøpt seks av den beste TV-en vi har testet, nemlig Sonys OLED-diamant KD65A1. 

Gigant-TV-en har et totalt areal på over 16 kvadratmeter.
Gigant-TV-en har et totalt areal på over 16 kvadratmeter. Foto: C Seed

Kom fra Bang&Olufsen 

C Seed er for øvrig et sveitsisk selskap, grunnlagt blant annet av et par tidligere Bang&Olufsen-topper, så det er i og for seg ikke så overraskende at de driver med kostbare saker. 

Selskapet leverer også en 201-tommers utendørs-TV på 5000 nits. Den skjermen veier 1,4 tonn. 

Verdens største utendørs-TV ble lansert av C Seed allerede i 2011.
Verdens største utendørs-TV ble lansert av C Seed allerede i 2011. Foto: C Seed

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen