25 millioner julemeldinger

25 millioner julemeldinger

Selv om de fleste fortsatt synes det er hyggelig å motta papirjulekort i postkassa i dagene før jul, blir julehilsener på mobilen stadig mer vanlig. I fjor sendte nordmenn mer enn 22 millioner meldinger på julaften, og i år forventer mobiloperatørene at vi sender enda flere meldinger.

- Vi har hatt en sterk trafikkvekst i 2006, og tror at vi vil se en vekst også på julaften, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom.

I fjor ble det sendt 7,2 millioner meldinger i NetComs nett på julaften.

Nye tjenester
Hvor stor veksten i antall tekstmeldinger blir, tør verken Wormdahl eller informasjonssjef Anders Krokan i Telenor å spå.

- Våre kunder sendte nærmere 15,5 millioner meldinger på julaften i fjor. Vi forventer en moderat økning, men tror ikke vi vil se noen radikal endring, sier han.

I stedet er de to operatørene spent på hvor den antatte trafikkøkningen kommer – om det er i antall sendte tekstmeldinger, i antall julehilsener på MMS eller i antallet videosamtaler.

Posten skal frem
Posten skal frem – også på mobilen. Og på mobiltelefonen er ”posten” nettopp alle disse millionene med tekst- og bildemeldinger nordmenn taster fra seg i løpet av julen.

- Vi har økt kapasiteten, og regner med at trafikken skal gå bra både på julaften og på nyttårsaften som tradisjonelt sett er den dagen i året med mest trafikk, sier Krokan til Mobilen.no

Også NetCom lover at de har gjort alt for å sørge for god

- Vi har utvidet og forberedt nettet på enda flere meldinger, og håper alle jule- og nyttårsmeldinger komme frem i tide, sier Wormdahl.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen