256GB rett i brystlommen

Det er ikke ofte jubelen formelig står i taket lenger. Det skal litt til for å imponere en kynisk datajournalist om dagen, men når USB-minnepinnen fra Kingston kom i posten var ikke hakesleppet langt unna. Det er ikke så ofte man får inn en minnepinne på 256GB. det er faktisk aller første gangen og så vidt vi vet er dette verdens største kommersielt tilgjengelige minnepinne.

Sikkerhet

Når man har en USD-pinne som kan romme ikke så rent få statsbudsjett og fremdeles ha plass til overs trenger man gjerne litt sikkerhet. Det har også Kingston sørget for i Datatraveler 310. Med pinnen følger det et dataprogram, Passord Traveler, som lar deg passordbelegge filer. dette programmet lar deg opprette en egen sone på pinnen som du passordbelegger og dermed sikrer du alt som du legger i dette «hvelvet».

Fart

Kinston selv skryter av at denne USB-pinne er rask. Selv oppgir de overføringshastigheten til å være 25 MB/sek og en lesehastighet på 12 MB/sek. Dette er raskt for en USB-pinne etter hvem som helst sin målestokk. Vi foretok en høyt uvitenskapelig test på overføringshastigheten og fikk faktisk et resultat som tilsier at Kingston for en gangs skyld faktisk har vært litt beskjedne. Overføringshastigheten til denne pinne er faktisk enda raskere enn de oppgir, ikke med mye men alle monner drar.

Det koster å være kar

Det er ikke til å stikke under en stol, det er kult å ha en så stor USB-minnepinne. Det er faktisk også praktisk for mange yrkesgrupper som arkitekter eller andre som har ekstremt store data og vil lagre mange av dem. For oss ikke fult så krevende så er det ikke tvil om det blir en del filmer og musikk på 256GB. Ulempen er selvfølgelig prisen. Som sagt dette er ikke billig og kredittkortet får seg nok en støkk når du betaler 5200 kroner for herligheten. Vi kan forøvrig nevne at dette selvfølgelig fungerer både på Windows og Mac og faktisk også på Linux for dem som bruker det. Litt trist er det selvfølgelig at Passord Traveler kun fungerer på Windows så Mac brukerne må nok finne en annen passord- eller krypteringsløsning.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen