(Bilde: Wikipedia Commons)

250 000 støttet aksjonen mot NSA

Kongressen fikk 5000 telefonsamtaler i timen i går.

Oppdatert: Vi har fått et tips til redaksjonen om at det ikke er Anonymous som er ansvarlig for selve aksjonen, bare at  de er med og støtter den:

 

11. februar var det en massiv kampanje i protest mot overvåkning fra amerikanske National Security Agency (NSA) i USA.

Aksjonen gikk ut på å sende e-poster og ringe til representanter i den amerikanske Kongressen, og kreve at de ville gjøre det ulovlig for myndighetsorganer å overvåke befolkningen på en slik måte som NSA har gjort de siste årene.

5000 samtaler i timen

Ifølge nettsiden thedaywefightback.org har det i skrivende stund kommet inn 241 000 signaturer til støtte for aksjonen. Tech Crunch meldte halvveis ut i gårsdagens aksjon at aktivistene hadde til sammen ringt 69 000 ganger til kongressrepresentanter, og sendt 140 000 e-poster. På det meste skal representantene for Kongressen i snitt ha fått 5000 telefonsamtaler i timen til sine kontorer.

Foruten privatpersoner har også selskaper støttet denne aksjonen. Mozilla, som står bak nettleseren Firefox, er ett av dem. Det sosiale mediet Tumblr et annet. Ifølge Tech Crunch kan dette tyde på at aktivistene er i ferd med å få verdifull støtte fra selskaper som faktisk har en viss påvirkningskraft når det kommer til lovgivning på dette området.

Edward Snowden varslet:
– NSA samlet inn 200 millioner SMS per dag

(Kilder: thedaywefightback.org, Tech Crunch)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen