Denne Commodore 64-maskinen skal fortsatt være i bruk - og til nytte - i et bilverksted i Gdansk, Polen.
Denne Commodore 64-maskinen skal fortsatt være i bruk - og til nytte - i et bilverksted i Gdansk, Polen. (Bilde: Bartek Gatz)

25 år gammel Commodore 64 gjør fortsatt nytten i bilverksted

Verdens mest solgte datamaskin.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Legendariske Commodore 64 ble introdusert i 1982, og er listet i Guiness' rekordbok som verdens mest solgte datamaskin noensinne, med mellom 10 og 17 millioner solgt.

Brukes fortsatt på bilverksted

Commodore 64 hadde en prosessor på "svimlende" 1 MHz, 64 kB RAM og en grafikkløsning som leverte et signal på 320x200 piksler. Prisen ved lansering var 595 dollar i USA, en pris som tilsvarer nesten 1500 dollar i dagens priser. 

Nå har Commodore USA på Facebook dratt frem et bilde av en Commodore 64-maskin som fortsatt er i bruk i et bilverksted i Gdansk i Polen. 

Maskinen skal benytte en del egenutviklet programvare, og brukes til å kalkulere vekt i forbindelse med kalibrering av drivaksler i biler. 

Holdt til 1994

Den opprinnelige posteren skriver at maskinen har overlevd både en oversvømmelse og "mest sannsynlig blitt bæsjet på av fugler". Den skal ha vært uavbrutt i drift i 25 år. 

Commodore 64 ble tatt av markedet i april 1994, blant annet på grunn av den enorme populariteten til et annet 8-bit-system, nemlig den første Nintendo-konsollen. 

Les også: Nå kommer det nye, offisielle Commodore-produkter

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen