sms_23tri_msin (Foto: Brent Bossom / Istockphoto)

2300 milliarder SMS i 2008

Gartner kunne nylig presentere SMS-prognosene for neste år, og kan melde om gode tider for operatørene og tommelverk for oss brukere. I følge analytikerne i byrået vil antallet sendte SMS-meldinger stige drastisk de neste årene, til tross for at alternative løsninger, som e-post og Instant Messaging blir stadig vanligere.

- Markedet drives av en økende andel brukere, mer bruk av kommunikasjon via meldinger og abonnement med store mengder gratis SMS, sier Tole Hart, forskningsleder hos Gartner.

Men det kanskje ikke så overraskende at hovedandelen av veksten vil befinne seg utenfor Norge. Asia ligger allerede på verdenstoppen i sendte SMS og det er forventet at verdensdelen vil stå for hele 1700 av de 2300 milliardene meldinger neste år, med Japan som regionens SMS-lokomotiv.

Deretter forventer Gartner at USA vil seile i fra Europa og Norge, med hele 301 milliarder SMS i 2008 mot 189 milliarder i år. Europa derimot er ventet å vokse beskjedent fra 202 til 215 milliarder sendte meldinger neste år.

Lavere inntekter

I år regner Gartner at antallet meldinger vil passere 1900 milliarder meldinger, og at det i 2008 altså vil vokse ytterligere med 19,6 prosent.

Men selv om operatørene kan gni seg i hendene over at vi sender stadig flere tekstmeldinger melder Gartner at profitten av økningen uteblir. Analytikerne mener fortjeneste i forhold til vekst kun vil være på 9,9 prosent de neste fire årene, tross en forventet astronomisk vekst i bruk.

- I flere marked har det vært et stort press på marginene til operatørene på SMS-tjenester, ofte som følge av sterk konkurranse operatørene i mellom, sier Nick Ingelbrecht, analytiker hos Gartner.

(Kilder: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen