telenor_logo_l (Foto: Telenor)

20 millioner meldinger på julaften

Å sende årets julehilsen er blitt stadig mer vanlig skal vi tro SMS- og MMS-tallene fra juleaften. Operatøren passerte over 20 millioner meldinger i nettet sitt, 19,1 millioner tekstmeldinger og 1,5 millioner MMS.

- At antallet tekst- bildemeldinger er såpass høyt på julaften, viser at det etter hvert er mange som bruker mobilen som verktøy når de sender julekorthilsener, sier informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor.

Vanligvis sender vi i gjennomsnitt 8 millioner meldinger, både SMS og MMS, hver dag. Juleaften ble det altså sendt 2,5 ganger flere, på det meste 391 tekstmeldinger i sekundet. Dette kan allikevel ikke måle seg med julen i 2005 da det på det meste ble sendt hele 451 tekstmeldinger i sekundet.

Nyttårsaften den store meldingsdagen

Den store meldingsboomen lar imidlertid vente på seg til nyttårsaften. I løpet av årets første timer i fjor sendte vi svimlende 27,5 millioner meldinger. Fordelt ut over Telenors kundemasse på vel 2,7 millioner kunder blir det ca. 10 meldinger hver i gjennomsnitt.

Men Telenor sier dette ikke skaper problemer for dem. Operatøren sørger for å ha kapasitet til hele 1000 meldinger hvert sekund på høytidsdager, så alle gratulasjoner og hilsener skal komme frem.

(Kilder: Telenor)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen