20 millioner Firefox lastet ned

Mozilla klarte å sette verdensrekord i flest nedlastinger av et program i løpet av et døgn, og resten av uken har altså 20 millioner valgt å prøve den nye versjonen av den populære nettleseren.

Økende markedsandel
Firefox, Safari og Opera spiser gradvis markedsandeler av Microsofts Internet Explorer-hegemoni, og begynner etterhvert å utgjøre en reell truss for softwaregiganten. På bare en uke har den siste versjonen av Firefox alene opparbeidet seg en markedsandel på fire prosent. Foreløpig er det et stykke opp til de 170 millioner brukerne forrige versjon kan skilte med, men tallene stiger raskt.

Oppdateringskanal
Mye av grunnen til at det er mange som ikke har tatt steget opp til versjon 3 av Firefox, er rett og slett at Mozilla ikke har gjort oppdateringen tilgjengelig via nettleserens automatiske oppdateringssystem. Dette skjer snart, og da vil antallet brukere eksplodere.

Firefox sin totalte markedsandel er nå på circa 20 prosent, og får nye brukere hver eneste dag. Opera fikk et lite oppsving i forbindelse med lanseringen av 9.5-utgaven, men vi snakker fremdeles bare om et par prosent markedsandel.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen