20 antivirus testet

Hvilket antiviusprogram som er "best" er en stadig tilbakevendende klassiker i diverse nettfora. For å prøve å bringe litt klarhet i sakene (eller helle bensin på bålet, alt ettersom) gjorde den uavhengige østerriske organisasjonen AV-Comparatives en test av hele 20 forskjellige antivirusprogrammer i august måned. Blant de som var med finner vi kjente navn som Avast, AVG, Avira, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Microsoft, Norman, Panda, Symantec (Norton) og Trend Micro.

Testen ble gjort ved at de 20 antivirusproduktene først ble installert og oppdatert, og deretter koblet fra Internett og isolert. Deretter ble det lagt til sett med både infiserte (900 000 av dem) og rene filer, og så fikk antivirusprogrammene i oppgave å finne styggedommen.

Resultatene ble som følger:

Som vi ser er det tett i toppen, der hele ni antivirusprogrammer fant over 99% av de infiserte filene. En soleklar jumboplass gikk til Kingsoft.

Falske positive
Men testen tok ikke bare for seg hvor mange infiserte filer programmene kunne finne. Et annet viktig punkt er jo såkalte falske positive, altså filer som rapporteres som infiserte, men ikke er det:Her er det altså om å gjøre å få færrest mulig treff, og igjen er det jevnt blant de beste, med bare noen få filer funnet. De dårligste aktørene skiller seg mer klart ut, med nesten hundre falske alarmer for Norman og Panda.Som vi ser var det mange som kom godt ut her. Hele ni produkter fikk tre stjerner, og ytterligere syv fikk to stjerner. Ikke med i bildet over er Norman og K7 som fikk en stjerne hver. Trend Micro og Kingsoft fikk ingen stjerner, noe som i dette selskapet nesten må tolkes som strykkarakter.

Før du løper og kjøper (eller hvorfor ikke velge et av gratisalternativene - Avira, Avast, AVG, Microsoft) ny antivirus minner vi deg om at det er veldig jevnt i toppen her. Så du trenger ikke nødvendigvis deppe fordi du ikke bruker løsningen fra G Data. Sikkerhet på PC-en dreier seg jo også om langt mer enn antivirus - les for eksempel våre 10 trinn for sikrere databruk.

Ønsker du å lese hele rapporten kan du laste den ned i PDF-format fra AV-Comparatives hjemmesider.

Kilder:
The Inquirer
AV-comparatives.org

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen