200 prosent økning i virus
Teknofil

200 prosent økning i virus

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Det er sikkerhetsselskapet F-Secures oppsummeringsrapport for 2008 som viser en eksplosiv økning i nettrusler.

− Nå trenger vi økning i straffeforfølgelsene, sier sikkerhetsekspert Mikko Hyppönen.

Organisert kriminalitet
Både ondsinnet programvare, botnets, infiserte PC-er og vinningsforbrytelser på nett har økt kraftig det siste året. Antallet nye virusobservasjoner i 2008 har økt med hele 200 prosent sammenlignet med det totale antallet observasjoner de siste 21 årene, ifølge rapporten.

– Alt for få av gjerningsmennene blir straffet. Dermed sender vi ut helt feil signaler til kriminelle: Her kan du tjene masse penger og du blir aldri tatt eller straffet, sier Mikko Hyppönen, sikkerhetsekspert i F-Secure.

For det er ikke lengre gutter med datakunnskap som sitter på gutterommet og lager virus for å skape mest mulig oppstyr. Virusmakerne er nå organiserte kriminelle som sniker seg inn på PC-en din.Målet er å oppnå finansiell vinning, og angrepene drives av velorganiserte kriminelle bander, som opererer på tvers av landegrensene. Teknikkene som benyttes blir stadig mer sofistikerte, og i år har antallet botnets – nettverk av infiserte PC-er som kontrolleres av en person eller bande for å oppnå egen vinning – økt kraftig.

Vil ha Internetpol

Slike nettverk er en utfordring for IT-sikkerhetsindustrien på grunn av deres evne til å rette tallrike og kraftige angrep med spredning av spam eller ondsinnet programvare. organisert kriminalitet på Internett straffeforfølges.

- Rettssaker fra den senere tiden har vist at det absolutt er mulig. En FBI-operasjon stengte ned nettstedet Dark Market, som solgte stjålne kredittkortnumre og ulovlige internettjenester. Undersøkende journalistikk førte til overdragelse av McColo Corp., som var vert for større botnets, hvilket resulterte i et midlertidig fall i antall spam-e-post, sier F-Secure.

Mikko Hyppönen foreslår å etablere nettversjonen av Interpol – Internetpol – og F-Secure sier forslaget har blitt mottatt med interesse internasjonalt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen