2007 blir mobil-epostens år

Alternativ tekst mangler

Det er mye snakk om Blackberry og andre push-eposttjenester i disse tider. Og i følge en ny undersøkelse er nordmenn blant de flinkeste til å ta i bruk slike tjenester.

I undersøkelsen, som er utført av TNS Gallup, kom det frem at 18 prosent av norske næringslivsansatte bruker mobile epost-tjenester når de ikke er på kontoret. I følge Håkan Blom, salgssjef Enterprise Solutions, i Nokia Skandinavia, er dette et veldig høyt tall i internasjonal sammenheng.

88 prosent av de spurte i Norge synes det er viktig å ha tilgang til e-post under hele arbeidsdagen. Og halvparten av de som i dag ikke bruker mobil e-post tror de vil komme til å ta det i bruk i løpet av året som kommer.

Hvis alle de som regner med at de kommer til å ta i bruk mobil e-post neste år faktisk gjør det, vil antallet norske næringslivsansatte som bruker mobile e-postløsninger vokse fra 18 til nesten 60 prosent i løpet av neste år.

For liten skjerm
Det er flere forskjellige årsaker til at mange ennå ikke har tatt i bruk mobil e-post. Den viktigste årsaken er at skjermen er for liten, som er oppgitt av 13 prosent. 12 prosent klager på at tastaturene på mobiltelefoner er for små.

Selv om nordmenn er aktive brukere av mobil e-post, er svenskene enda ivrigere. I Sverige har nemlig 21 prosent av de ansatte i landets næringsliv allerede tatt med seg e-posten ut av kontoret. Et stykke etter finner vi Danmark, med en prosentandel på 8 prosent.

TNS Gallup spurte 750 ansatte i norsk, dansk og svensk næringsliv om deres forhold til mobil e-post, på vegne av Nokia og TeliaSonera.

(Kilder: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen