200 000 Snapchat-bilder på avveie
Teknofil
(Bilde: YouTube)

200 000 Snapchat-bilder på avveie

Mange av dem er angivelig fra norske brukere.

Natt til i går ble tjenesten snapsaved hacket, og over 200 000 Snapchat-bilder er på avveie. Mange av dem er intime, og store deler av de rammede brukerne er danske og norske, melder Dagbladet

Snapchat er ikke hacket

Det er altså ikke Snapchat som er hacket, men en nettjeneste kalt Snapsaved. Snapsaved er en tjeneste man kobler til Snapchatkontoen sin, og lar brukere lagre bilder de mottar via Snapchat, uten at avsenderen får vite om det. 

Dermed kan bildene dine være på avveie, selv om du aldri har brukt Snapsaved selv. 

Tusenvis av norske og danske intime bilder

Tjenester som Snapsaved er et av de største problemene med Snapchat. Brukere flest sender hverandre bilder i god tro om at de forsvinner for alltid etter 10 sekunders visning, men på grunn av Snapsaved blir bildene i stedet lagret og tatt vare på. 

Dagbladet har fått opplyst at tusenvis av bildene som har blitt stjålet er nakenbilder, og de fleste av dem tilhører norske eller danske brukere. 

Vil lage søkbar bildedatabase

I tillegg til bildene har hackerne også fått tak i innloggingsinformasjonen til brukere, som blant annet inneholder telefonnummer og brukernavn. Hackerne driver angivelig nå med å finne ut hvem bildene tilhører, for å kunne lage en søkbar bildedatabase. 

Ifølge blogger og IT-ekspert Kenny Withers er de ansvarlige den samme 4Chan-gjengen som sto bak lekkasjen av kjendisers nakenbilder i forrige måned.  Nå omtales den nye lekkasjonen for «The Snappening», ikke helt ulikt «The Fappening» fra forrige måned.

Dette er «The Fappening»: 
Hundrevis av nakenbilder av kjendiser lekket på nettet »

(Kilde: Dagbladet)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen