20-åring arrestert for å ha satt opp proxy-server
(Bilde: Shutterstock)

20-åring arrestert for å ha satt opp proxy-server

Piratpolitiet gikk til aksjon mot proxy-bakmann.

Det britiske politiets «piratdivisjon», Police Intellectual Property Crime Unit (PIPCU), har arrestert en 20 år gammel mann fra Nottingham. Han er mistenkt for å ha satt opp proxy-servere til å geleide brukere utenom blokademuren som blant annet hindrer tilgang til The Pirate Bay i landet, melder Arstechnica

Britiske høyesterett påla i 2012 de fem største nettleverandørene å blokkere all trafikk til The Pirate Bay, etter at retten mente nettsiden bryter med opphavsretten. Myndighetene viser nå at de tar forsøk på å omgå denne blokaden på alvor. 

Fikk tilgang til mange ulovlige nettsider

Arrestasjonen ble gjort av PIPCU etter at Federation Against Copyright Theft (FACT) fant bevis for at proxy-serveren ga tilgang til over 36 blokkerte nettsider. Proxy-serverne det hele dreier seg om er en del av nettsiden Immuncity, som angivelig drives av Torrentcity Group.

Ved å legge til en fil i nettleseren fikk brukere tilgang til nettsider som The Pirate Bay, KickassTorrents, HEET, ExtraTorrent, YiFY og EZTV. 

På konstant jakt etter pirater

Arrestasjonen er et resultat av Operation Creative, et kodenavn som det britiske politiet bruker om sitt nye program som tar sikte på å jakte ned piratvirksomhet. I en uttalelse sier politiet at de vil fortsette å slå hardt ned på tilsvarende lovbrudd. 

Går du inn på sidene til Immuncity nå, blir du møtt av en plakat som forklarer at siden er under etterforskning av politiet. Nedenfor finnes det en rekke lenker til sider som politiet oppfordrer besøkende av siden å oppsøke.

Etter å ha sittet i avhør hos politiet ble 20 åringen senere løslatt mot kausjon. 

Til tross for massive blokader i mange land vokser stadig vekk The Pirate Bay
Les mer om hvilken historisk milepæl siden nådde tidligere i år »

(Kilde: Arstechnica)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen