2,5 gram med Wi-Fi

Nå kan innehavere av håndholdte enheter med Windows Mobile 2003 få seg trådløst nettverk uten at det merkes på vekten. Spectec har nemlig rullet ut verdens minste WiFi-kort på markedet.

Spectecs kort støtter den trådløse nettverksteknologien 802.11b, som allerede er utbredt blant PC-brukere. Dette gir en overføringshastighet på opp til 11 Mbps.

Kortet er basert på miniSD-standarden, og veier knappe 2,5 gram. Dimensjonene på 28 x 24 x 1, 4 mm er omtrent halvparten av et vanlig SD-WiFi-kort. Hvordan Spectec har fått plass til en antenne inni her er for oss et lite mysterium.

For å bruke kortet kreves det at man har støtte for SDIO (Secure Digital Input/Output), en teknologi som gjør det mulig å legge til ekstra funksjonalitet gjennom minnekortsporet. Det er fullt mulig å bruke kortet med et SDIO-spor for det vanlige SD-formatet, men dette krever at man kjøper et adapter.

Det er ventet at man etterhvert kan bruke kortet i håndholdte med andre operativsystemer enn Windows Mobile, men foreløpig har det ikke blitt laget drivere for dette.

Vi har ennå ikke funnet noen norske nettbutikker som fører kortet, men det er ikke noe i veien for å bestille det fra utlandet. Prisen ligger på $128, som tilsvarer omtrent 800 norske kroner.

(Kilder: Spectec, MS Mobiles, DavesiPaq)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen