2,35 millioner telefoner

Nordmenn har trykket mobiltelefonen til sitt hjerte, og fjorårets salgstall knuste all tidligere statistikk.

I løpet av 2005 kjøpte vi nemlig hele 2,35 millioner nye mobiltelefoner. Det viser tall fra Elektronikkbransjen. Fjorårets resultat var en uventet oppgang fra 2004:

- Helt til slutten av fjoråret trodde vi at omsetningen av mobiltelefoner ville synke fra 2004, da det ble omsatt 2,05 millioner telefoner. Men salget i siste kvartal var så stort at den ventede nedgangen ble snudd til oppgang. 2,35 millioner telefoner ga en vekst på 14 prosent fra 2004, sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkbransjen i en pressemelding.

De høye kjøpstallene viser at hver nordmann bytter ut mobiltelefonen sin gjennomsnittlig annen hvert år. Det er imidlertid en gruppe mobilbrukere som står for en stor del av utskiftningen, nemlig de unge. Her teller nye funksjoner og trender mye sterkere inn enn hos den gjennomsnittlige voksne mobilbrukeren.

Nesten alle har kameramobil
Salgstallene viser også at stadig flere av oss kjøper mobiltelefon med kamera. Så mange som 93 prosent kjøpte seg kameramobil i løpet av året som gikk. Med tanke på at mobilkameraene kan ta bilder i stadig bedre kvalitet, er det lite som tyder på at denne trenden vil snu i 2006.

3G ble imidlertid ikke noen stor suksess for operatørene i 2005. I løpet av fjoråret ble det solgt kun 120 000 3G-telefoner i Norge. Andresen forklarer de lave tallene med at det kun eksisterte én 3G-operatør i begynnelsen av året, og det lave tilbudet av tilleggstjenester.

Elektronikkbransjen spår at salgstallene forventes å bli like høye for 2006, og at salget av 3G-telefoner kommer til å nå 500 000 eksemplarer.

(Kilde: Elektronikkbransjen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen