1 TB i håndflaten

Buffalo er et selskap som har spesialisert seg på å levere lagringsprodukter, men knytter dette gjerne inn både mot nettverk, minne og multimedia.

Selskapets produkter er dessverre svært lite utbredt her til lands med et manglende forhandlernettverk, men kommer likevel inn over landegrensene gjennom personlig initiativ siden produktene tross alt er ganske spennende.

Denne uken lanserte selskapet en ekstern nettverksharddisk, knapt større enn en håndflate, som kan settes opp i RAID 0 eller 1. Siden det sitter to stykk 500 GB disker i det kompakte kabinettet kan man få inntil 1 TB lagringsplass dersom man velger RAID 0 - dvs. speiler de to diskene.

Enheten markedsføres som "portabel kompaktlagring" benytter 2,5 tommers disker (5400 rpm). Siden dette også er en NAS finnes det en gigabits nettverksport i tillegg til en standard USB-port for tilkopling av ekstra disk eller eventuelt skriver.

Produktnavnet er "LinkStation Mini". Disken finnes i skrivende stund ikke på selskapets nettsider, men kommer i salg mai måned.

Noe av svakheten til Buffalo har kanskje vært prisen, som gjerne ligger littegrann høyere enn det man er villig til å betale sammenlignet med tilsynelatende tilsvarende produkter. Oppgitt utsalgspris på Mini 1 TB oppgis til 699 amerikanske dollar - med andre ord godt og vel 3500-4000 norske kroner.

Norske importører finnes det som tidligere nevnt lite av, men det kan kanskje lønne seg å ta en ekstra god kikk i butikkene dersom man tilfeldigvis er en tur "over dammen"?

(Kilder: Buffalo, Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen