1 TB HVD snart underveis?

Alternativ tekst mangler

Vi har tidligere skrevet om at det kan bli lansert 100 GB HVD-plater i løpet av året. HVD (Holographic Versatile Disc) er en type holografisk plate som utvikles av det japanske selskapet OptWare. Kjemper som Toshiba, FujiFilm og Verbatim har alle blitt med i det man kaller "HVD-alliance".

HVD er på størrelse med en DVD-plate (12 cm diameter), og første generasjon av denne platen kan lagre inntil 1 terabyte med informasjon. Altså 200 ganger mer enn på en DVD. Det teoretiske maksimum av informasjon som kan lagres på en HVD-plate 3,9 terabyte, ifølge OptWare. I forhold kan vi nevne at at det teoretiske maksimum på en enkelt Blu-Ray-plate er 200 GB. Overføringshastigheten skal ligge på opptil 1 Gbps.

OptWare er også produsenten av HVC (Holographic Versatile Card), et minnekort på størrelse med et kredittkort, med en kapasitet på hele 30 GB og overføringshastighet 3 ganger raskere enn Blu-ray.

Japanske OptWare skal ha kommet enda et skritt nærmere drømmen om en plate på hele 1 TB, og selskapet slår seg nå for første gang ned i utlandet. USA er først ut, hvor OptWare innen kort tid få en egen avdeling.

Tilgjengelighet og pris på HDV-produkter er foreløpig ukjent.

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen