1 av 8 kjøper billett med mobilen i 2015

1 av 8 kjøper billett med mobilen i 2015

Betaling for varer og tjenester med mobilen er i vinden, og de neste årene ser det ut til at mobilbetaling bare vil fortsette å vokse.

Allerede nå kjøper eller mottar 1 av 20 billetter med mobilen på verdensbasis. Det vil si omtrent 230 millioner mobilbrukere.

Innen fire år tror imidlertid analysebyrået Juniper Research at tallet stiger til 750 millioner og andelen til 1 av 8.

Hvis du synes dette hørtes lite ut, at bare en av åtte har kjøpt eller mottatt en billett på mobilen, så bør det også nevnes at Skandinavia nevnes som "early adopters". Det betyr altså at vi er tidlig ute med å ta i bruk den nye teknologien.

I rapporten fra Juniper Research kommer det frem at så mange som 1 av 5 kan ha tatt i bruk kjøp av biletter på mobilen innen 2015 i foregangslandene.

For å telle i denne statistikken må billetten mottas i form av SMS, strekkode, en mobilside, en mobil-app eller via NFC-teknologi.

Særlig de neste to årene hevder Juniper Research at hamskiftet vil foregå, altså at bilettkjøp med mobilen blir hverdagslig. Det vil vi først og fremst se på fly og kollektiv transport, samt kinobilletter og på festivaler, tror analysebyrået.

Les også:
Disse vil styre mobil-lommeboken din

(Kilde: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen