1 av 5 velger mobilen foran sex

Folk flest blir mer og mer avhengig av mobiltelefonene sin. Særlig ungdommen bruker mobiltelefonen til å gjøre det aller meste, og både å legge den fra seg og å skru den av virker for mange nærmest utenkelig.

Nå er forskere bekymret for den såkalte mobil-generasjonen, skriver CNN Money.

Tar over
Det er ikke lenge siden mobiltelefonen ikke fikk være med inn på soverommet. Nå er den ikke bare med, men hele en av fem velger å avbryte sex dersom mobiltelefonen ringer, fortellerDan Schulman administrerende direktør i Virgin Mobile.

I tillegg bruker stadig flere mobilen til å gjøre det slutt med kjæresten. I stedet for å ta det ansikt til ansikt, sender mange unge nå beskjed om at det er slutt over SMS.

Heller ikke kinosalen får være i fred for mobiltelefoner. Til tross for at kinoen skal være mobilfri sone, er det mange som ikke klarer å holde seg.

- Folk forlater filmen for å sende tekstmeldinger, og sender tekstmeldinger til hverandre før de legger seg, sier Jerry Murdock i Insight Venture Partners ifølge CNN Money.

Han sier videre at vi har en stadig dialog med andre mennesker uansett hvor vi befinner oss.

Bekymret
Forskerne som deltok på konferansen ”The Mobile Generation” er bekymret over den stadig økende avhengigheten til mobiltelefoner.

Det snakkes om mental diabetes, vegring for å tenke dypt og konsentrert og frykt for hva avhengigheten kan gjøre særlig med unge mennesker.

Andre mener at mobiltelefonen gjør barn og unge mer sosiale og gjør at de får flere venner.

Hvor avhengig er du av mobiltelefonen din? Diskuter dette i vårt forum.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen