1 av 3 telefoner er en Nokia

Alternativ tekst mangler

Det er gyldne tider i de finske skoger. Nokia kunne i dag presentere tall som viser at den finske mobilprodusenten trolig kommer til å slå alle salgsrekorder i 2006.

Sammenlignet med tredje kvartal i fjor selger Nokia nå 33 prosent flere telefoner, eller 88,5 millioner enheter. Så langt i år har finnene opplevd en vekst på tilsammen 22 prosent i mobilsalget, noe som trolig vil gi finnene en global markedsandel på hele 36 prosent. Det tilsvarer en tredjedel av verdens samlede mobilsalg.

Veksten har vært størst blant Nokias Symbian-telefoner, eller Multimedia Computers, som selskapet selv omtaler sine smarttelefoner som. Hver åttende solgte Nokia-telefon har nå Symbian, og blant disse er det fire millioner N-serietelefoner.

Sliter i Nord-Amerika
Men til tross for gode salgstall, Nokia dominerer kun i sine egne kjerneområder. Mens Europa, Asia og Latin-Amerika har opplevd en salgsvekst på mellom 20 og 60 prosent, er salget det samme i Nord-Amerika som det var for ett år siden. Til tross for at dette er et marked i sterk vekst, selger Nokia nesten dobbelt så mange telefoner i Latin-Amerika som i USA og Canada.

Inntjeningen er det derimot ingenting å si på. Nokia solgte for 12,7 milliarder dollar, eller drøyt 85 milliarder kroner i kvartalet og fikk et overskudd på vel 9 milliarder kroner.

(Kilde: Cellular-News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen