19 oppdateringer fra Microsoft

Microsoft la i går ut sikkerhetsoppdateringer som fikser 19 sårbarheter i blant annet Windows, Media Player, Outlook Express, Internet Information Server, Visual Studio og Office.

Fem av hullene er karakterisert som kritiske. Det dreier seg blant annet om et hull som kan utnyttes via ActiveX-kontroller som brukes til å vise Excel-regneark i Internet Explorer.

Videre blir det denne gangen fikset flere hull i et såkalt Active Template Library (ATL)-bibliotek som brukes av utviklere av tredjepartsprogrammer for å lage ActiveX-kontrollere og programkomponenter.

Det dreier seg også om en oppdatering for et hull i måten Windows behandler AVI-videofiler, noe som gjør det mulig for angripere å utnytte med ormer.

Oppdateringene kan lastes ned via Windows Update, dersom ikke automatisk oppdatering er aktivert i Windows.

Nye standard-innstillinger i IE

Ifølge Microsoft-ekspert Mary Jo Foley skulle Microsoft også legge ut en oppdatering for Internet Explorer 8 som skulle få nye standard-innstillinger, det vil si at det skal være enklere for brukeren å velge standard-nettleser.

Microsoft har imidlertid denne gangen ikke levert noen oppdateringer for IE, så dette vil trolig komme om noen få dager.

(Kilder: Zdnet, Microsoft, Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen