19 anklaget for piratkopiering

En føderal amerikansk storjury, som avgjør om det er grunnlag for å tiltale noen, tok i går ut tiltale mot 19 personer for å ha piratkopiert programvare, musikk og film for over $6,5 millioner, omtrent 43,5 millioner kroner. Disse 19 skal ha vært involvert i å distribuere titler som The Incredibles, The Aviator og Tiger Woods PGA Tour 2005 like etter at de ble sluppet. De tiltalte var alle medlemmer av warez-gruppen RISCISO. Mange av dem levde også et dobbeltliv, og hadde gode jobber innenfor IT.

Alle 19 ble siktet for konspirasjon for å begå brudd mot åndsverksloven, som kan gi opp til 5 års fengsel. 15 av dem ble også siktet for brudd på åndsverksloven, som kan gi 3 års fengsel. To av de tiltalte bor i Australia og på Barbados, og amerikanske myndigheter forlanger nå å få disse utlevert.

- Nettbaserte tyver som stjeler varer som selskaper jobber hardt for å produsere og beskytte skulle kanskje tro nettet skjuler dem med anonymitet og gjør dem usårlige for forfølgelse, me vi har evnene til å infiltrere deres hemmelige nettverk og å holde dem ansvarlige for deres kriminelle oppførsel, sa statsadvokat Patrick Fitzgerald i en uttalelse.

Kilde: AP (via Yahoo News)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen