18x zoom i lomma

Pentax RZ18 får lang zoom og vid vinkel

Pentax slipper rimelig reisekompakt.

Pentax slapp i dag et nytt kompaktkamera med 18x zoom og en brennvidde som tilsvarer 25 mm vidvinkel til 450 mm tele. Kameraet er lite og lett, spesielt i forhold til brennviddeomfangent, og med en vekt på 191 gram inkludert batteri og minnekort (170 gram uten) kan det vise seg å bli et godt valg for studenter og andre som skal ut på langtur med ryggsekk og begrenset budsjett.

Pentax Optio RZ18, som kameraet kommer til å hete, vil bli tilgjengelig i norske butikker i løpet av november, og veiledende pris blir kr 1700,-.

Øvrige spesifikasjoner er 16 megapiksler på en stabilisert CCD-brikke på 1/2.33 tommer, videoopptak i 720p, og en 3-tommers skjerm med 460 000 bildepunkter. RZ18 benytter SD-kort, men har også 96 MB innebygget minne for de situasjonene der minnekortet er dødt, fullt, eller gjenglemt. Største blender på objektivet blir for øvrig f/3.5-5.9, noe som ikke er spesielt imponerende. Dette vil imidlertid hjelpe til med å holde både pris og diffraksjonsuskarphet nede, så direkte katastrofalt er det så langt ifra.

Batteriet skal klare 240 bilder per lading, målt etter CIPAs standarder, så skal du på langtur med kameraet kan det være lurt å gå til innkjøp av et ekstra batteri eller to. Det følger med batterilader, så du kan være ute og bruke kameraet mens reservebatteriet ligger til lading et annet sted.

Høyeste ISO ved full oppløsning er 1600, men går du med på å redusere oppløsningen til 5 megapiksler kan du få heelt opp til 6400 ISO ut av kameraet. På samme måte kan man også få en opptakshastighet på 9 bilder i sekundet, i opptil 40 bilder. Vanlig makshastighet ved full oppløsning er til sammenligning 2,5 bilder per sekund i opp til 10 bilder.

Flere spesifikasjoner på Pentax Optio RZ18 finner du i prisguiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen