18x zoom!

Denslags er det hittil kun Olympus 550 UZ som har kunnet skilte med, men nå har altså Olympus fått konkurranse fra Panasonic. Du kan sammenligne de to kameraene ved å klikke her. Kort oppsummert har 550 UZ høyere største ISO-verdi og bedre oppløsning i skjerm og søker, mens FZ18 kan skilte med marginalt større blender i tele-enden og en drøy megapiksel mer i oppløsning. Blitsen er også litt kraftigere. Hva bildestabilisering angår, har Olympus sin representant den på selve brikken, mens Panasonics er optisk.

I likhet med FX55 og FX33 vil også FZ18 fått funksjoner som ansiktsgjenkjenning og automatisk motivprogram, men det er uten tvil zoomområdet som er dette kameraets trekkplaster, spesielt siden Panasonic er kjent for god optikk. Brennviddeområdet tilsvarer 28mm på vidvinkelenden og hele 504mm på max tele. Dette er imponerende, og vil nok være interessant for naturfotografer og andre som liker å helgardere på brennvidde men uten å være nødt til å bære seg skvett ihjel.

Veiledende utsalgspris for Panasonic Lumix DMC-FZ18 blir kr 4000,-. Det er desverre ennå ikke kjent når det vil komme i butikken. Prisen er den samme som Olympus 550 UZ ligger på i dag, og vi forventer hard konkurranse dem imellom, noe som nok vil medføre et kraftis prisfall på disse modellene med tiden.

Panasonic Lumix DMC-FZ18
Panasonic Lumix DMC-FZ18

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen