180solutions dropper søksmål

Zone Labs er kanskje mest kjent for sitt produkt ZoneAlarm, som er en gratis brannmur. Produktet de ble saksøkt for var derimot ZoneAlarm Anti-Spyware, som klassifiserte programvare fra 180solutions som "høy-risiko."

Programvaren fra 180solutions benytter seg av lavnivåsfunksjoner i Windows, som gjør det mulig å logge brukerens tastetrykk på datamaskinen. Dette var grunnen til den rangeringen i ZoneAlarm, som 180solutions hevder var misvisende. Zone Labs skulle endre klassifiseringen i den neste oppdateringen til programmet, men 180solutions saksøkte før dette ble gjort.

180solutions hevder at søksmålet nå har utspilt sin rolle, og dropper det før det har komt opp i rettssystemet. Zone Labs endret klassifiseringen fra "høy-risiko" til å si at 180solutions' programvare "kanskje logger tastetrykk," men nekter for at de gav etter for press fra 180solutions.

- Grunnen til at vi droppet søksmålet er ikke at vi er enige med klassifiseringen som den nå står. Den er fremdeles overdrivende og skremmende for brukere. Men den små endringen i klassifisering, kombinert med den synkende relevansen til ZoneAlarms programvare har gitt oss muligheten til å bevege oss fremover med flere forretningsavtaler som originalklassifiseringen forhindret, uttalte en talsmann for 180solutions til pressen.

En anti-spywaregruppe har også nylig klaget 180solutions inn for amerikanske myndigheter.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen