18-åring arrestert for angrepet på PlayStation og Xbox i julen
(Bilde: frank_peters/Shutterstock.com)

18-åring arrestert for angrepet på PlayStation og Xbox i julen

Ung mann arrestert i Storbritannia for udåden som irriterte mange spillere første juledag.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For en måneds tid siden måtte mange spillere dessverre finne seg i en ganske kjip jul etter at både PlayStation Network- og Xbox Live-tjenestene ble satt ut av spill av personer med onde intensjoner. Angrepet, av typen DDoS, gjorde at et stort antall spillere ikke klarte å logge seg på tjenestene, og i etterkant hevdet de angivelige hackerne at de kun gjorde det «for moro skyld».

Det var den kjente hackergruppen «Lizard Squad» som tok på seg ansvaret for ugjerningen, etter at gruppen også hadde angrepet PlayStation Store tidligere i desember. Hittil har det ikke foreligget noen flere opplysninger som hvem som faktisk stod bak juleangrepet, men nå kan New York Times melde at en person er arrestert i saken.

Britisk 18-åring tatt

Den arresterte er ikke navngitt, men skal være en 18 år gammel britisk mann som ble pågrepet av i det nordlige England på fredag forrige uke. Pågripelsen ble utført av en egen cyber-kriminalitetsavdeling av politiet som har samarbeidet tett med det amerikanske byrået FBI i etterforskningen.

I politiets pressemelding kommer det ikke frem i klartekst akkurat hva som har vært mannens rolle i DDoS-angrepet, annet enn at han angivelig har vært involvert i angrepet. Politiet skal ha beslaglagt et antall elektroniske og digitale enheter i forbindelse med pågripelsen.

Arrestasjonen markerer imidlertid på ingen måte slutten på saken, ifølge politiet, da den arresterte ikke ser ut til å være den eneste som skal være involvert.

Gjenstår mye arbeid

– Vi er fremdeles på et tidlig stadium i etterforskningen, og det er fremdeles mye arbeid som må gjøres. Vi vil fortsette å arbeide tett med FBI for å identifisere dem som begikk forbrytelsene og holde dem ansvarlige, skriver det britiske politiet i pressemeldingen.

Arrestasjonen beskrives likevel som betydningsfull, og den mistenkte står overfor alvorlige anklager. Det er uvisst om mannen skal ha noe tilknytning til Lizard Squad, som altså påtok seg ansvaret for handlingen. 18-åringen skal for øvrig også være mistenkt for å ha utført en kriminell handling kalt «swatting».

Dette går ut på å ringe inn falske meldinger til politiet for å få dem til å sende ut spesialenheter kjent som SWAT-team. Det er uvisst hva motivasjonen bak dette skal ha vært, og hva slags straff som eventuelt venter den arresterte.

Silk Road-grunnleggeren står overfor langt høyere straff: Rettssaken mot Ross Ulbricht har nettopp begynt, og mannen risikerer livstid i fengsel »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen