1700 år i søpla hver måned

Dersom alle samtaleminuttene som inkluderes i britenes mobilabonnementer ble samlet i en haug og man så trakk fra de som brukes, ville man sitte igjen med et tall på over 900 millioner.

Ved å betale for nesten en milliard minutter som ikke benyttes, kaster britene bort samtaletid tilsvarende 1712 år hver eneste måned, skriver Phonemag. Tallene stammer fra en undersøkelse utført av mobilselskapet Noodle.

Samtalen i Rom

Undersøkelsen avslører at over 14 millioner av Englands 54 millioner mobilabonnenter i gjennomsnitt betaler for 64 ubenyttede minutter hver eneste måned.

For å sette tallene i perspektiv, kan du jo forsøke å forestille deg at en romer i år 295 etter Kristus ringte til en slektning for å diskutere utfordringer i kjølvannet av keiser Diocletians deling av Romerriket, og at samtalen fortsatt pågår når du nå leser denne artikkelen – uavbrutt gjennom 1712 år.

Inkluderte minutter fra Telenor

I Norge er det så vidt oss bekjent ikke gjennomført undersøkelser av denne typen.

Men det er ingen hemmelighet at Telenor har hatt stor suksess med abonnementene i Fri-serien, som nettopp karakteriseres av at det inkluderes månedlige samtaleminutter i den faste månedsprisen. Antallet minutter varierer fra 20 til 120. Også andre mobilselskaper tilbyr slike løsninger.

Det har ikke lykkes Mobilen.no å bringe på det rene hvor mange forhåndsbetalte samtaleminutter som forsvinner i løse intet en vanlig måned i Norge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen