16 prosessorkjerner i Tukwila

Intel "Montecito" har egentlig vært kjent ganske lenge, men det har vært lite informasjon tilgjengelig ettersom lanseringen ikke er aktuell før til neste år. I en artikkel hos Cnet har talsmenn for prosessorgiganten kommentert noen rykter vedrørende denne prosessoren.

Det har kommet frem at prosessoren trolig vil bli introdusert med en klokkefrekvens på 2 GHz og ha 667 MHz systembuss. Den vil også bli implementert med SpeedStep, noe som vanligvis brukes i bærbare datamaskiner for å øke batterilevetiden (lavere strømforbruk). I tillegg introduseres det også noe som foreløpig går under kodenavnet "Foxton". Sistenevnte er en motsetning til Speedstep og skal fungere som en slags turbofunksjon.

Multitrådsteknologi og dual-kjerne vil gi "Montecito" enda flere fordeler når det gjelder å prosessere tunge oppgaver.

Oppfølgeren til neste års blikkfang i Itanium-serien heter "Tukwila" og vil ha minimum fire kjerner - kanskje med plass til opptil 16 kjerner. Ifølge Cnet kommer budsjettversjonene av "Tukwila" til å passe direkte ned i samme sokkel som Xeon-prosesoren. Det ble tidligere år sagt fra Intel at dette var noe man kom til å slå igjennom på sikt. Ettersom de første versjonene av "Tukwila" forventes i 2007, har vi dermed et tidspunkt for når denne sammenslåingen faktisk kommer til å skje.

Det ble ikke sagt noe om "Montecito" og Xeon. Det er foreløpig ikke kjent hvilken sokkel man kommer til å basere seg på når Xeon og "Tukwila" skal bruke samme type - trolig snakker vi om et helt nytt grensesnitt.

(Kilder: Cnet, Intel, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen