16.000 i bot for piratkopiering

En tidligere ustraffet 28 år gammel svensk mann har blitt dømt til å betale 16.000 svenske kroner i bot etter at han delte en opphavsbeskyttet film på fildelingsnettverket Direct Connect (DC++). Det var Svenske Antipiratbyrån som anmeldte mannen, og de er godt fornøyd med resultatet av dommen.

Mannen delte filmen "Hipp hipp hora" på fildelingsnettverket Direct Connect (DC++) den 17. desember 2004. Han ble dømt til å betale 80 dagbøter som hver er på 200 svenske kroner.

"Dette er et bra første skritt. Nå vet vi hva straffen er for å ha delt ut en film," sier Henrik Pontén, sjefsjurist i Antipiratbyrån.

Retten hadde svært få bevis, hovedbeviset var mannens IP-nummer. Dommen legger vekt på at rettens ekspert hevder det bare er en feilmargin på omtrent ti prosent, noe de mener er at tilstrekkelig som bevis.

Det ble for en og en halv uke siden bestemt at Svenska Antipiratbyrån kan lagre IP-numre til bruk i eventuelle rettsaker mot personer som distribuerer ulovlig materiale, men det er allikevel uklarhet rundt hvilke regler som gjelder. Noen hevder at Antipiratbyrån må advare brukerne før de kan anmelde de.

Den dømte mannen har enda ikke tatt stilling til om han skal anke dommen.

Kilde: ComputerSweden

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen