16 antivirus testet

Hvem som har den aller beste programvaren mot virus og andre skumle saker blir evig debattert. Ikke bare fordi antivirus er big business, men også fordi det er så mange forskjellige faktorer som er inne i bildet. Sikkerhet på PC-en dreier seg jo nå om langt mer enn evnen til å oppdage eller fjerne ondsinnet programvare.

Dersom vi likevel skulle begrense oss til akkurat hvor god antivirusprogramvare er til å fjerne styggedom fra datamaskinen har den uavhengige østerriske organisasjonen AV-Comparatives nylig gjort en test av et knippe kjente antivirusaktører, deriblant Avast, AVG, Avira, F-Secure, McAfee, Symantec (Norton) og nykommeren Microsoft Security Essentials.

Oppgaven de 16 antivirusproduktene fikk var å fjerne malware (skadelige programmer) fra en PC som ikke hadde beskyttelse fra før. Datamaskinen ble altså infisert med ett ondsinnet program, og deretter ble antiviusprogrammet installert, oppdatert og kjørt på vanlig måte. Dette ble gjort med ti forskjellige trusler, og i hvert tilfelle ble effektiviteten til antivirusprogrammet vurdert ut i fra hvor god den var til å fjerne den aktive trusselen og dens etterlatenskaper.

Resultatene ble som følger:


Best i dette selskapet var eScan, Microsoft og Symantec (Norton), men også Bitdefender, F-Secure og Kaspersky fikk tre stjerner. Norman, G Data og Kingsoft kom dårligst ut.

Les også: Slik er Microsofts antivirus

Som vi nevnte innledningsvis er det mange egenskaper som spiller inn når det gjelder hvor godt et slikt antivirusprogram egentlig er, og det som her ble testet var kun en av dem. Enda bedre er det jo om programmene kan oppdage og stanse styggedommen før den infiserer PC-en i det hele tatt. Likevel gir denne testen en pekepinn på hvor i løypa en aktør er med sitt produkt.Du kan forresten laste ned hele rapporten fra denne siden.

Kilder:
ghacks.net
av-comparatives.org

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen