Guide

15 ting du aldri bør gjøre på Facebook

Alle kjenner typen – han eller hun som inviterer deg til tusen grupper du ikke er interessert i, sender deg zombie-invitasjoner og spammer ned veggen din med ”morsomme” videoer og bilder. '

Men hvordan vet du at du ikke irriterer andre Facebook-venner? Nettstedet Techradar har lanserte en guide til 15 ting du aldri bør gjøre på Facebook og andre sosiale nettverkssider.

Synes du tipsene er riktige, eller er det andre irriterende Facebook-vaner du mener burde ha vært med? Gi oss dine tips i bunnen av saken.

1. Bruke Facebook-epost i stedet for vanlig epost
Når du sender en Facebook-epost må mottakeren logge inn på den vanlige eposten sin for å finne ut at du har sendt meg en epost på Facebook, logge seg på siden og så svare på meldingen din. Hvis du har noens riktige epostadresse, så bruk den.

2. Legge til gamle venner og så glemme dem
Du har ikke sett noen på 20 år, men kjenner igjen navnet i noen andres venneliste og legger dem som venn. De aksepterer invitasjonen – og så hører du ingenting fra dem etterpå.

3. Legge til folk du ikke kjenner
Selv om det er irriterende å legge til en gammel venn og deretter ikke snakke med dem er en ting, men å invitere noen du kanskje muligens har hørt navnet på før er en annen Facebook-faux-pas.

4. Legge til folk du ble kjent med på ferie

Noen forstår ikke at å utveksle epost på slutten av en ferie er et sosialt ritual, og ikke en invitasjon til å legge deg til på Facebook eller dukke opp uten for huset ditt uten forvarsel tre måneder senere.

5. Akseptere venneinvitasjoner fra folk du ikke kjenner
En ting er å klage over at folk du ikke kjenner legger deg til, men om du aksepterer den type invitasjoner har du bare deg selv å takke. Hvor mange folk på vennelisten din er noen du knapt nok kjenner?

6. Oppdatere Facebook-profilen din når du er syk
Har du ringt på jobb om morgenen og meldt deg syk? Da er det ikke lurt å oppdatere Facebook-profilen din fra minutt til minutt med hvordan du ligger på sofaen og spiser iskrem, spiller Playstation og ser dårlige serier på TV. Spesielt ikke hvis du har lagt til sjefen som Facebook-venn.

7. Bruke noens vegg i stedet for privat kommunikasjon
”Hvordan gikk hemorroideoperasjonen din? God bedring!”. Den type kommentarer er ikke spesielt hyggelig å få klistret opp i all offentlighet. Har du noe å si av privat karakter – gjør det skjult og ikke på veggen hvor alle kan se det.

8 Syte i statusfeltet
”Ola er kjempetrist etter at dama slo opp, hjertet kjennes ut som det har blitt røsket ut med røttene, får ikke sove om nettene og alt er fælt, fælt, fælt.” Det er ikke alle av dine Facebook-venner som har lyst til å vite alt om ditt innerste sjeleliv hver gang de logger seg på fjesboka.

9. Andre irriterende statusoppdateringer

”Kari er Kari er Kari” er ikke en original og morsom statusbeskrivelse. Og sangtekster fyfy!


10. Laste opp fyllebilder dagen derpå

Å poste bilder av kompisene dine dagen etter en lang tur på byen er ikke snilt. Spesielt ikke siden noen kanskje ville ta en sykedag, men i stedet endte opp med en hudfletting fra sjefen som også har sett de morsomme bildene, og ikke synes fyllesyke er en god grunn til å ikke komme på jobb.

11. Sende invitasjoner til alle slags grupper

Nei, jeg vil ikke være med i gruppen ”Vi som elsker Rick Astley”, ”Nazister mot kebab” eller ”Gruppeklem til verden”. Tenk over hvem du sender invitasjoner til, det er ikke sikkert at kollegaene dine ønsker å vite at du er med i gruppa ”Sadomasochisme for nybegynnere”.

12. Ikke start tåpelige grupper
Trenger vi si mer?

13. Glemme rettskrivingen
”LOLS jg gleder mg til hælga” er ikke godt norsk. Selv om vi er på Facebook er vi ikke sju år gamle. Rettskriving er et must.

14. Laste opp bilder til Facebook og slette originalene
Det er kjekt å kunne dele bilder fra ferien med alle som sitter hjemme i regnværet, men ikke mist originalene. Facebook komprimerer de flotte 12-megapikslers bildene dine knøttestørrelse, bruk heller andre nettbaserte fototjenester om du trenger å tømme minnebrikken.

15. Invitere meg til å bli en zombie pirate snot monster
Ikke gjør det. Noensinne.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen