15 supre Android-apps

Har du kjøpt en Android-telefon har du til nå ikke kunnet kjøpe apps, kun laste ned gratisapplikasjoner. Hadde du forhåpninger om at Android Market skulle by på like mange og like bra apps som iPhone-brukerne har tilgang til i App Store, blir du imidlertid skuffet.

Misforstå meg rett, det finnes mange gode apps i Android Market, bare ikke like mange. Og det er vanskeligere å finne de som virkelig er verdt pengene.

Der iPhone-brukerne får plenty med informasjon og skjermbilder i iTunes/App Store, må Android-brukerne som oftest nøye seg med en kort beskrivelse og et ikon i Android Market..

Slik kjøper du apps til Android
På Android-telefonen din finner du et ikon med en hvit handlepose og en grønn Android-figur som tar deg til applikasjonsbutikken Android Market. Her kan du bla gjennom kategorier og anbefalte apps, eller søke etter en bestemt app.

En fordel med Android Market er at du kan kjøpe en app og slette den fra telefonen innen 24 timer dersom du ikke vil ha applikasjonen likevel. Dette gjør du i Android Market på telefonen din under "Downloads". Dermed har du frihet til å prøve ut alle apps du synes ser spennende ut.

Kjøp av apps belastes bankkortet ditt via Google Checkout.

Finne gode apps
Nye Android-brukere laster som regel ned applikasjoner på måfå og håper å finne noe som er av interesse. Etter hvert får man kanskje tips fra andre Android-brukere om å laste ned den og den applikasjonen. Noen skikkelig rangering av Android-apps med gode søkemuligheter finnes ikke for øyeblikket, men på sikt kan kanskje applikasjonen Appolicious fungere tilfredsstillende når det gjelder å lete frem gode apps.

Dermed gjenstår det å tråle gjennom nettsider som har skrevet en anmeldelse av applikasjonene, om du ikke heller rykker tilbake til start og tester selv. Vi har gjort begge deler

Her er 15 kjøpe-apps vi kan anbefale:

PicSay - Bildebehandling rett på mobilen


Tar du ofte bilder med mobilen er dette et program som anbefales på det varmeste. Her får du mulighet til å redigere bildene og legge til masse effekter. Appen er enkel å bruke, og resultatet blir som oftest meget bra.

Pris: 24,17 kroner (finnes også i gratisversjon med begrenset funksjonalitet)

Retro Camera Plus - Ta retrobilder med mobilen


Her får du stillige "old school"-effekter på dine mobilbilder, slik at de ser minst 20 år gamle ut. En ulempe er at det tar omtrent 15 sekunder fra du trykker på utløserknappen til retrobildet er ferdig behandlet av appen.

Pris: 17,33 kroner (finners også som gratisversjon med reklame)

Twidroid PRO - For ivrige twittrere


Er du blant dem som bruker Twitter aktivt kan appen Twidoid PRO være noe for deg. Du får alle standardfunksjoner, samt støtte for "re-tweeting" og geotagging av poster, samt deling av bilder og video. I PRO-versjon får du i tillegg muligheten til å administrere flere Twitter-kontoer, du får widgets til hjemmeskjermen, og bedre støtte for lenker (bit.ly).

Pris: 23,09 kroner (Også tilgjengelig i gratisversjon)

Robo Defense - Avhengighetsskapende spill


Vi har tidligere anbefalt prøveversjonen av Robo Defense, og likte du dette er det bare å kjøpe fullversjonen med en eneste gang. Prisen er kun 17,44 kroner, og for den prisen får du til gjengjeld et enkelt og underholdende tidsfordriv. I fullversjonen får du flere brett og flere vanskelighetsgrader.

Pris: 17,44 kroner i Android Market (gratisversjonen heter Robo Defense FREE)

Locale - Lyden av mellom 08.45 - 16.07


"I 2005 fengslet dommer Robert Restaino 46 personer når en mobiltelefon ringte i rettslokalet hans og ingen påtok seg ansvaret. Derfor fant vi opp Locale," heter det i beskrivelsen av denne appen. Det den gjør er å administrere innstillinger basert på blant annet posisjon og tid. Eksempelvis kan du velge "stille modus" i valgte perioder eller når du befinner deg innenfor et valgt område. Det finnes også flere tilleggsprogrammer til Locale, noen gratis.

Pris: 57,80 kroner

FLERE APPS PÅ NESTE SIDE

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen