15" LCD-paneler faller under $200


CRT-pris for LCD-skjermer rykker stadig nærmere

Prisene på LCD-paneler er i fritt fall på det Taiwanske markedet for tiden takket være overproduksjon, høy lagerstatus og lavt salg i vestlige markeder. Nå bobler prisen for 15-tommerspanelene som brukes i flate PC-skjermer like under 200 dollar for første gang.

Prisene på 17-tommers paneler har allerede falt med omkring ti prosent sammenlignet med juli, ifølge Digitimes. Disse koster nå mellom 245 og 255 dollar på spotmarkedet i Taiwan, mens noen "low-end"-modeller koster så lite som 240.

Priskuttene ventes å fortsette i tiden som kommer, ettersom selv tidligere priskutt ikke har ført til flere bestillinger fra grossister og produsenter - som allerede sliter med høy lagerstatus. Selv om produsentene nekter å inngå kontrakter som setter prisen på 17-tommere til 200 dollar ved årets utgang i dag, kan de bli tvunget til å sette ned prisene ytterligere om kort tid, sier kilder i bransjen til Digitimes.

Selv om priskuttene på paneler først og fremst gir bedre vilkår for de som produserer LCD-skjermer, er det lavt salg i butikkleddet som er årsaken. Lavere priser for LCD-paneler ventes derfor også å føre til en prisnedgang for LCD-skjermer i "retail" på sikt.

I går kunne samme nettsted melde om store salgsnedganger for panelprodusentene.

(Kilder: Digitimes (15"), Digitimes (17"))

Kommentarer (9)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen