150 nye fra Samsung

2005 har vært et godt år for mobilprodusentene. En rekke nye land har nådd en mobiltetthet på hundre prosent i løpet av året, og det ser ikke ut til at antallet mobilbrukere kommer til å øke mindre i 2006 heller.

Siste nytt fra Samsung, som nå er verdens tredje største mobilprodusent, er nemlig at hele 150 nye modeller vil få se dagens lys i løpet av det kommende året. I praksis betyr det at selskapet vil presentere 12 nye modeller hver måned i 2006.

Det er imidlertid verdt å huske på at ikke alle modeller selges i alle deler av verden. At vi vil få se alle de 150 nye modellene fra Samsung i Norge er derfor heller tvilsomt.

Samsung hadde en tøff start på 2005. På grunn av dårlig prispolitikk, fallende fortjeneste og overproduksjon, halverte den sørkoreanske mobilprodusenten sitt overskudd i løpet av årets første kvartal. Selskapet har i dag en andel på omtrent 13 prosent av verdens mobilmarked.

Selv om Samsung fikk en dårlig start på 2005, skorter det likevel ikke på ambisjonene for det kommende året. Med et løfte om 150 nye modeller er det tydelig at Samsung ønsker seg ut av skyggen til sine to argeste konkurrenter, Sony Ericsson og Nokia, som antakelig heller ikke kommer til å ligge på latsiden i kampen om mobilbrukerne.

Det er imidlertid noen få uker igjen før salget av 2006-modellene begynner, og desember er årets mest lukurative måned for mobilprodusentene. I vår oversikt over årets julemodeller finner du telefoner fra både Samsung og en rekke andre produsenter. Hvis du vil ha en liten sniktitt på noen av modellene som vil lanseres neste år, kan du sjekke vår oversikt "2006: Vi løfter på sløret".

(Kilder: The Edge Daily)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen