15 iPad-apps du må ha
Teknofil

15 iPad-apps du må ha

iPads inntog på det norske markedet er en ganske massiv affære. Selv før den offisielt ble lansert i Norge var det nærmere 50 000 eksemplarer av nettbrettet i omløp. Nå er det ganske mange flere, og flere blir det.

En iPad uten applikasjoner er ikke mye spennende og Apple har gjennom sin App Store rundt 15 000 applikasjoner å velge mellom. Dette er også det eneste stedet du får kjøpt programmer til enheten.

Her viser vi deg et lite utvalg av programmer som du bare må ha. Litt avhengig av hva som interesserer deg er det nesten umulig å ikke finne noe du virkelig trenger. Vi har til orientering ikke tatt med de applikasjonene som allerede finnes på iPad når du kjøper den.

1. iWork (55 kroner pr. stk)

Dette er Apples svar på Microsoft Office. Dette er egentlig tre programmer som kjøpes separat for 55 kroner stykket. Pages er tekstbehandleren, Numbers er regnearket og Keynote er presentasjonsprogrammet. Disse er spesialtilpasset for iPad og skal du skrive eller presentere er disse programmene helt nødvendige.

Last ned Pages her.

Last ned Numbers her.

Last ned Keynote her.2. Evernote (Gratis grunnversjon)

Dette er et enkelt program som er ekstremt nyttig. Du kan installere den på nesten alle enheterer du har fra iPad til PC og Mac. Ved hjelp av synkronisering holdes alle enheter oppdatert. Den er i utganspunktet gratis, men du kan velge å oppdatere til en Premiumversjon som gir mye nyttig ekstra. Denne koster enten 29 kroner pr. måned eller 249 for et helt år.

Last ned Evernote her.3. Dropbox (Gratis grunnversjon)

Dette er en glimrende applikasjon for sikkerhetskopiering som automatisk synkroniserer flere maskiner. Du får også filaksess og fildeling på kjøpet. Programmet kan også brukes som PDF- og dokumentleser. Det er gratis så lenge du ikke tenger med enn 2GB lagring. Trenger du mer får du 50GB for 9,99 dollar pr. måned. Det finnes også en enda større variant med 100GB lagring til 19,99 dollar pr. måned.

Last ned Dropbox her.4. VG TV Guide (29 kroner)

Er du opptatt av å holde deg orientert om hva som går på TV er dette en helt nødvendig applikasjon. VGs TV Guide er oversiktlig og enkel å bruke. du kan også legge inn påminnelser om ting du ønsker å se. Applikasjonen koster 29 kroner.

Last ned VG TV Guide her.5. IMDB (Gratis)


Dette er en selvfølge for alle som er filminteresserte. Her får du opplysninger om filmer skuespiller, regissører og alt annet du måtte komme på av filmrelatert materiale. Applikasjonen er gratis.

Last ned IMDB her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen