14x zoom i lomma

Mye rundere og slankere enn forgjengeren.
Mye rundere og slankere enn forgjengeren.

Den nye modellen heter Powershot SX210 IS, og overtar etter SX200 IS. De tydeligste endringene er designen som har gått fra en veldig kantete og litt klumpete utgave til en mye rundere, slankere og smidigere versjon. Inni har det blitt 14 megapiksler og 14x zoom mot 12 megapiksler og 12x zoom på forgjengeren.

Se testen vår av SX200 IS her.

Dette er nå et ganske hendig lommekamera som gir deg brennvidder tilsvarende 28-392mm, med andre ord et svært mye brukt område. Vi vil kanskje foretrekke noen av de andre produsentenes løsning med litt mer vidvinkel og litt mindre tele. Powershot SX210 IS er likevel det lommekameraet med lengst zoom akkurat nå. De andre nøyer seg stort sett med 12x.

I likhet med alle andre nye kameraer fra Canon, og fra de fleste andre produsenter, er det puttet mye intelligens i automatikken, slik at en uerfaren fotograf likevel kan komme hjem med gode bilder. Men på dette kameraet har du også manuell kontroll i form av lukkerprioritet, blenderprioritet og full manuell eksponering.

Baksidem av Canon Powershot SX210 IS
Baksidem av Canon Powershot SX210 IS

Ønsker du å ta opp video kan du gjøre det i 720p med 30 bilder pr. sekund og stereolyd. Du kan zoome mens du filmer. Det er også en egen knapp som starter opptak av video. Dersom du filmer mens du går, er det bygd inn en stabilisator som jevner ut rystelsene som da oppstår, så du får et mye jevnere bilde. Kameraet kommer med mini HDMI-utgang.

Kameraet benytter SD-kort, og kan ta både SDHC og SDXC. Det har også støtte for Eye-Fi (minnekort med innebygd trådløs nett-adapter).

Kameraet blir tilgjengelig i mars, men prisen er ennå ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen