14 megapiksler på mobilen

Et godt kamera er for mange fortsatt blant de aller viktigste funksjonene på en mobiltelefon. For bare et par år siden knivet produsentene om å lage mobilkameraer som bilder med så høy oppløsning som mulig, men da 8-megapikselkamerane dukket opp kom resten av kamerateknologien til kort. Joda, vi så mobilkameraer med inntil 12 megapiksler også, men da kom motargumentene om at dette bare ville forringe bildekvaliteten, fylle opp minnekortet ditt og øke behovet for redigering.

Du har derfor god grunn til å heve øyebrynene ørlite når du leser nyheten om en mobil med et 14-megapikslers kamera. Det hører derimot til nyheten at produsent Altec også har inkludert zenon-blits og 3 x optisk zoom - som du kanskje kjenner fra dagens digitalkameraer -, samt programvare for å redigere blant annet størrelsen på fotografiene rett på mobilen. Kameramobilen tar også HD-videooptak i 720p.

En oppløsning på 14-megapiksler vil si at bildestørrelsen blir stor, men ikke nødvendigvis bedre.

Neppe til Norge
Foruten alle kamerafunksjonene kjører Altek Leo Android OS 2.1, skjermen er på 3,2 tommer, og den har støtte for raskt trådløst internett (Wi-Fi-standard 802.11n).

Kameratelefonen er imidlertid først og fremst beregnet på det kinesiske og sørøst-asiatiske markedet, og kommer derfor neppe til Norge.

Kilde: PCWorld.dk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen