14-åring bygde Lego-printer

Teknofil 14-åring bygde Lego-printer

14-åring bygde Lego-printer

Funksjonelt leketøy fra ung oppfinner.

Lego kan brukes til så mangt – noe den 14 år gamle oppfinneren Leon Overweel demonstrerer med sin nye duppedings. Han har nemlig brukt sitt talent til å lage en funksjonell printer av de fargerike leketøysklossene.

Oppfinnelsen har fått navnet "Lego Mindstorms NXT printer" (PriNXT). Printeren bruker tre motorer til å kontrollere en penn som er festet til maskinen, og denne tegner både objekter og beskjeder.

Avansert mekanikk

Leon Overweel. Bilde fra Twitter
Leon Overweel. Bilde fra Twitter

Printeren er lagd med grå, røde og hvite Lego-klosser, og er fullpakket med tannhjul, kabler og diverse kontroller.

De tre motorene virker sammen, hvorav den første kontrollerer selve pennen. De to andre motorene styrer bevegelsene – den ene beveger pennen opp og ned, mens den andre styrer pennen mellom høyre og venstre.

Den kompliserte sammensetningen av tannhjul og annen mekanikk sørger for å gi myke og sømløse bevegelser. Slik blir det lettere å skrive ut avanserte figurer, former og kurver. Trykksensorer gjør printeren mer nøyaktig, og forteller motorene hvor de skal plassere hvert strøk.

Se den i aksjon

Leon legger inn sine utvalgte tegninger i bilderedigeringsprogrammet Paint.NET, og lagrer en digital fil slik at bildet kan tolkes som enere og nuller i printeren. Deretter skriver Lego-printeren ut pikselererte utgaver av ansikter, bokstaver og objekter.

Se printeren i aksjon på YouTube:


(Kilde: The NXT Step)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen