14-åring angrep What.cd

Brukerne av torrentsiden What.cd, en av to sider som skal erstatte OiNK, fikk en e-post som gav dem en støkk. Avsenderen så nemlig ut til å være The Recording Industry Association of America, også bare kalt RIAA, en pirats verste fiende.

Nettstedet selv melder nå at det bare var en 14 år gammel scriptkiddie som var ute etter hevn. Hva han skulle hevne seg for er ikke kjent.

I e-postene utgav 14-åringen seg for å være en talsmann for RIAA og truet brukerne med søksmål om de fortsatte piratvirksomheten. Mange tok e-posten svært seriøst ettersom IP-adressen tydet på at truslene virkelig var fra RIAA.

Flere angrep

14-åringen skal også være ansvarlig for en rekke forsøk på å hacke nettstedet. Den siste uken skal siden ha blitt utsatt for hyppige DDoS-angrep og trafikken nådde nesten 80Mbps. Det var mer enn nok til at serveren tok kvelden.

Først trodde What.cd at det bare var noen unger som kjedet seg, men fordi angrepene var både hyppige og iherdige fattet de ugler i mosen. Etter nedetid på serveren er What.cd nå oppe igjen, med opptrappet sikkerhet. Talsmenn for nettstedet sier at de vil la saken ligge, og at de ikke går til aksjonen mot 14-åringen som skremte og angrep dem.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen