13" øyeskjerm

Selskapet Shimadzu viste i dag frem sin versjon av en ny øyeskjerm ment for masseproduksjon. Den skal fungere som en 13-tommers dataskjerm for øyet med en 800x600 pikslers oppløsning, og er både relativt liten i forhold til tidligere øyeskjermer og VR-briller og med sine 80 gram også uvanlig lett.

      

Skjermen er ifølge produsenten ergonomisk formet etter hodet for å sitte bedre, noe som ofte er et problem med øyeskjermer. Videre er ekstra feste lagt til slik at raske hodebevegelser ikke skal forstyrre bildet på skjermen for brukeren. Shimadzu skriver til og med på sine hjemmesider at øyeskjermen er formet for ikke å ødelegge det kvinnelige kjønns frisyrer. Hva tenker ikke japanerene på!

Prisen på den lille enheten er en av dens få baksider. 12000 kr er mer enn det de fleste vil legge i en skjerm, om det så er en øyeskjerm. Men for de med tykk lommebok kan man allerede nå skaffe seg et eksemplar fra selskapets hjemmesider. Siden er desverre kun på japansk, men for de som ikke er helt stiv i språket kan Altavistas oversetter være en redning.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen