132 millioner bruker Facebook

26. august feiret nettsamfunnet Facebook at de hadde fått 100 millioner brukere siden åpningen høsten 2006. Markedsanalytikerne hos ComScore.com som følger nettrafikken fra time til time døgnet rundt, er ikke enige. Ifølge deres statistikk hadde Facebook 132 millioner unike brukere allerede ved utgangen av juni.

I Nord-Amerika er Facebook det fjerde største nettstedet målt etter trafikk. Nå har det 49 millioner unike besøkende i måneden. Det er 38 prosent mer enn for et år siden.

Voldsom vekst
Kartet ovenfor er laget av ComScore og viser Facebooks vekst i hver verdensdel det siste året. I Europa med sine 35 millioner besøkende i måneden, er veksten over 300 prosent. I resten av verden vokser Facebook enda raskere: Over 400 prosent i Midtøsten og Afrika, over 450 prosent i Asia, og over 10.500 prosent i Sør-Amerika. Men i Brasil og Argentina har det heller ikke vært så mange brukere fra før av.

Over 60 prosent at brukerne befinner seg utenom Nord-Amerika.

MySpace nest størst
Rundt om i verden vokser også de andre nettsamfunnene kraftig. Hi5 og Friendster som bare er halvparten så store som Facebook, har vokst med respektive 100 og 50 prosent. Orkut, Bebo og Skyrock vokser også. MySpace, som er Facebooks nærmeste konkurrent med 118 millioner brukere, har imidlertid vokst med bare 3 prosent siste år.

På eget språk
Facebook på lokalt språk er en av de viktigste grunnene til at Facebook ekspanderer i så raskt. Fra før var nettstedet oversatt til 20 språk. Men etter at oversettelsesverkøyet ble lagt ut på nettet, fins Facebook nå på 89 språk.

MySpace har valgt en annen strategi. De oversetter selv og har åpnet kontorer i 29 land der de både regner med å få mange brukere og store annonseinntekter. Veksten er tregere, men MySpace tjener penger.

Hi5 med sine 56 millioner brukere sørger både for å oversette og for å tilpasse innholdet til lokale forhold. Hi5 har mange brukere i Sør-Amerika.

Ulike lokale favoritter
I følge analytikerne hos svenske Pingdom som analyserer Google-søk, så er:
•  Facebook mest populært i Tyrkia og Kanada.
•  Friendster og Imeem mest populært på Philippine.
•  LinkedIn mest populært i India.
•  Twitter mest populært i Japan.
•  LiveJournal mest populært i Russland.
•  Orkut mest populært i Iran.
•  LinkedIn mest populært i India
•  Last.fm mest populært i Finland (med Norge på 5. plass)
•  MySpace det eneste nettsamfunnet som er mest populært i USA. Det er også svært populært i Puerto Rico, Australia, England og Malaysia.


Dette kartet fra svenske Pingdom viser land med høyeste interesse for Facebook: 1) Tyrkia, 2) Kanada, 3) Storbritannia, 4)Sør-Afrika, 5)Columbia.


Oppdatering: Ved en feiltagelse ble USA og Nord-Amerika forvekslet. Nå er saken rettet slik at de faktiske datene og geografiske områdene er korrekte.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen