Hvis 15-tommeren er for dyr eller for stor, kan du vente på 13-tommeren, som angivelig er rett rundt hjørnet. (Bilde: Apple)

– 13-tommers Retina-skjerm er på vei

Produksjonen har allerede begynt, forteller analytiker.

Under utviklerkonferansen WWDC i juni viste Apple frem en helt ny Macbook Pro, utstyrt med det de kaller en Retina-skjerm. Maskinen var utstyrt med en høyoppløst IPS-skjerm på 15-tommer, med en oppløsning på 2880 x 1800 piksler.

Nå forteller Richard Shim, en analytiker ved NPD DisplaySearch, at Apple allerede jobber med en mindre utgave av skjermen. Den kommende Retina-Macbooken vil være på 13,3 tommer, og ha en skjerm med en oppløsning på 2560 x 1600 piksler. Det er altså fire ganger så mange piksler som dagens 13-tommers-Macer, som bare har 1280 x 800 piksler.

Øker produksjonen

Sammenlignet med 15-tommeren som allerede finnes på markedet i dag, vil 13-tommersversjonen av Retina-skjermen bli produsert i langt flere eksemplarer. I stedet for et volum på et par hundre tusen maskiner, skal det være snakk om mellom én til to millioner eksemplarer i første hånd.

Produksjonen vil imidlertid være avhengig av utbyttet av skjermproduksjonen. Akkurat som i flere andre deler av maskinvareindustrien kan man ikke forvente at 100 prosent av panelene som blir produsert er gode nok for å brukes i et sluttprodukt.

– Hvis utbyttet er godt, og det ligger et sted rundt 70, 80, 90 prosent, vil det antageligvis bli produsert rundt én og en halv million, forteller Shim.

Kan komme allerede i høst

Skjermene blir produsert av Samsung, LGD og Sharp, og hvis Shims spådommer skulle stemme, vil vi trolig se en lansering allerede i høst.

Dermed vil de som er ute etter en bærbar datamaskin med høyoppløst skjerm, men som synes 15-tommeren fra Apple er litt for stor, kunne få klørne sine i en mindre versjon ganske snart.

Prisen vil trolig også være flere hakk under 15-tommeren, som har en startpris her i Norge på 17990 kroner.

Les vår test av Macbook Pro med Retina-skjerm: Farlig fristende skjermkonge

Les også: – Retina-macbooken er et reparasjonsmareritt

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen