128-bits Radeon 9800 fra Powercolor

Annonsør­innhold
Les hele saken »

PowerColors Radeon 9800 Platinum Edition er dårligere enn ellers

Fra før av har både Sapphire og Club3D innført versjoner av ATIs forrige toppkort med 128-bits minnebåndbredde - eller halvparten av den "reglementerte" båndbredden. Nå som PowerColor lanserer det noe tvilsomme "Platinum Edition" i tillegg til "Pro EZ"-kortene, begynner det å ligne på en større trend i bransjen.

128-bits-kortene til nevnte selskaper bruker alle fullt ut funksjonerende Radeon 9800 Pro-kjerner, som er dimensjonert for 256-bit båndbredde - og som mange derfor faktisk forventer av kort som har "Radeon" og "9800" på pakken. Halveringen av minnebåndbredden vil redusere ytelsen i moderne spill ganske drastisk, spesielt de med store og/eller detaljerte teksturer og i tilfeller der antialising og anisotropisk filtrering er skrudd på.

Selv sier PowerColor at dette er den beste pris/ytelseskombinasjonen til nå, men de fleste ser ut til å mene at den æren heller tilfører 9800 SE-kortene, som har den fulle databredden på 256-bit og kan modifiseres til full 9800 Pro-status. 128-bit-kortene kan på sin side ikke modifiseres til 256-bit, selv om kretskortet er likt det som brukes i 256-bits-utgavene. Grunnen er fysiske begrensninger som følge av at kortene mangler halvparten av minnebrikkene til 256-bit-kortene.

Powercolor er kjent for å lage rimelige grafikkort basert på referansedesignene til ATI, men har også tidligere lansert "Pro EZ"-kort. Disse har typisk dårligere minne, og koster tilsvarende mindre - som for eksempel Powercolor Radeon 9600 Pro EZ. "Platinum Edition"-kort med dårligere ytelse, har de derimot ingen tradisjon for.

Det ser ikke ut til at noen av kortene har ankommet Norge enda, men ettersom ingen av de ser ut til å bli merket med "128-bit", burde man lese den lille skriften ekstra nøye før man kjøper. De blir etter alle solemerker svært billige.

(Kilde: Powercolor/hardware-tesk.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen