127.000 kriminelle på avveie

Lagringskapasiteten i minnepinner blir stadig bedre og det har aldri vært enklere å ta med seg informasjon på tur. Noen typer informasjon bør du være forsiktig med å legge over på de små lagringsenhetene.

Mistet 127.000 kriminelle
Det har britisk fengselsvesen nå surt fått erfare, ifølge Ars Technica. I anledningen av et forskningsprosjekt har det private firmaet PA Consulting fått utlevert informasjon om alle de 84.000 personene som for tiden sitter i fengsel i England og Wales. Informasjonen ble overført til en minnepinne som nå er søkk borte. På minnepinnen var det informasjon om de innsattes navn og fødselsdatoer, i tillegg var det også oversikt og informasjon om 10.000 særdeles farlige fanger og informasjon om 33.000 personer som befinner seg i politiets register. Britiske myndigheter frykter nå at opplysningene skal komme på avveie. I så fall kan de stå ovenfor et søksmål fra 127.000 personer.


Minnepinnene ser små og uskyldige ut, men innholdet kan være svært verdifullt.

Frykter skyldige går fri
Politiet frykter ikke bare søksmål på grunn av de mistede opplysningene. Flere rettssaker står også i fare for å falle sammen på grunn av hendelsen. Hvis informasjon om fangene blir lagt ut og spredd på nett kan dette brukes for å unngå straff i fremtiden.

- Det siste vi ønsker er at folk som er skyldige blir satt fri fordi politiet har ødelagt rettsaken mot dem på grunn av tapet av informasjonen, Sier Gareth Crossmnan, direktør i advokatforeningen Liberty, ifølge Times Online.

Dette er slett ikke første gang britiske myndigheter har lekt med borgernes private informasjon. Det har de siste årene vært flere tilfeller hvor sensitiv informasjon har kommet på avveie. I den mest graverende saken var det to CD-er med sensitiv informasjon om 25 millioner mennesker som forsvant i posten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen